Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

Ziua Porţilor Deschise

Posted on Apr 7, 2015

Ziua Porţilor Deschise

Marţi, 7 aprilie 2015, începând cu ora 10, la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău este Ziua Porţilor Deschise, când sunt aşteptaţi un număr de peste 900 de elevi de clasa a XII-a de la liceele din municipiul Bacău. Elevii, împreună cu profesorii vor avea posibilitatea de a interacţiona cu studenţii şi cadrele didactice unversitare, vor vizita cele două campusuri, amfitreatele şi sălile de laborator, biblioteca universității, baza sportivă, căminele şi restaurantul universităţii, precum şi postul de radio studenţesc UNSR Bacău. Acţiunea se încadrează într-un proiect mai amplu, luna aprilie fiind declarată Luna Porţilor Deschise la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, când grupuri de elevi şi profesori, atât din Bacău, cât şi din celelalte judeţe apropiate vor vizita universitatea şi vor avea ocazia de a cunoaşte mediul academic.

Asociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează proiectul „STUDENT PENTRU TREI ZILE” Învață să trăiești studențește!, ce se va desfășura în perioada 6-8 aprilie 2015, în cadrul programului național „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Scopul acestui proiect îl reprezintă integrarea elevilor ce se află în an terminal în mediul academic din centrele universitare, tinerii având ocazia de a experimenta viața de student și să participe la viața activă din campus, prin activitați educative, culturale și sociale. În plus, acest proiect are ca scop și acomodarea elevilor de liceu cu mediul universitar, facilitând o trecere mai ușoară de la modul de predare preuniversitar la cel potrivit sistemului de învățământ superior.

Termenul limită de depunere a aplicațiilor este luni, 4 aprilie 2015.
Aplicațiile se depun la adresawww.ligastudenteasca.ro/student-pentru-trei-zile/

Liga Studențească pune la dispoziție 25 de locuri pentru elevii din orașul Bacău și nu numai. Dacă vrei să experimentezi viața de student la maxim, nu rata această șansa!

Asociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost înființată în anul 1990 și este una dintre cele mai vechi organizații de acest tip din țară. Este reprezentată de studenți de la toate cele cinci facultăți ale Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău și este membră a Uniunii Naționale a Studenților din România.

 

.