Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

UE condamnă interdicţiile de călătorie impuse de Rusia unor oficiali din state europene(mediafax.ro)

Posted on Mar 4, 2015

UE condamnă interdicţiile de călătorie impuse de Rusia unor oficiali din state europene(mediafax.ro)

Uniunea Europeană a condamnat vehement, marţi, decizia Moscovei de a bloca intrarea pe teritoriul Rusiei a unor oficiali polonezi şi letoni care voiau să participe la înmormântarea politicianului de opoziţie Boris Nemţov, relatează Associated Press.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a catalogat interdicţiile de călătorie impuse de Rusia drept “un mare afront”, precizând că va lua legătura cu Moscova şi va solicita explicaţii.

Letonia, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, s-a alăturat criticilor. “Decizia de blocare a intrării eurodeputatei Sandra Kalniete încalcă principii de bază ale omeniei”, a comunicat Preşedinţia letonă a Consiliului UE.

Serviciul European de Acţiune Externă a exprimat iritare în legătură cu argumentele oferite de Rusia, care a justificat prin “raţiuni de menţinere a ordinii publice” decizia de interzicere a intrării eurodeputatei letone.

Polonia s-a alăturat criticilor după ce preşedintele Senatului polonez, Bogdan Borusewicz, nu a putut participa la funeraliile lui Nemţov. “Rusia a devenit, fără dubiu, un regim autoritarist care se îndreaptă spre dictatură”, a spus Borusewicz.

.