Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

Remedii naturiste pentru tusea seacă

Posted on Nov 5, 2015

Remedii naturiste pentru tusea seacă

Tusea seacă are nevoie în primul rând de remedii calmante şi emoliente. Se recomandă sirop din extract de cimbrisor, sirop de ridiche neagră cu miere, grindelia, ceai scai vânăt. Sunt preferate dezinfectantele locale pe bază de salvie, clorhexidină, albastru de metilen, între administrările de sirop pentru calmarea iritaţiei gâtului. Se apelează la antiinflamatoare locale sub formă de spray pe bază de propolis pentru acţiunea bactericidă şi fungicidă; cu aceleaşi proprietăţi sunt şi extractul de carpen, caprifoi şi coacăz negru.
Se urmăreşte reducerea procesului inflamatoriu cu ajutorul antiiflamatoarelor sistemice. Pentru inhibarea dezvoltării microbiene, sunt recomandaţi agenţi de igienizare şi decongestionare precum serul fiziologic hiperton, picături nazale uleioase (vitaminele A, E,ulei pin, brad) şi extract de pelargonium oral.
Remedii naturiste pentru tusea umedă
Pentru a încuraja expectoraţia mucusului, tusea umedă are nevoie de expectorante, precum ambroxol, guaiafenezină şi bromhexin. Tratamentul poate continua şi cu fluidificatoare precum acetilcisteină (nu în astm), carbocisteină, extract ciuboţica – cucului.
Pentru efect calmant, decongestiv, mucolitic se recomandă siropuri cu extract de iederă,nalbă, sovarv, tei, dar şi ulei volatil pelargonium şi pătlagină, pin, brad, lemn-dulce. Sunt recomandate şi antiinflamatoarele local şi sistemice. Se aspiră excesul de mucus prin nebulizare, pentru eliberarea căilor superioare.

(csid.ro)

.