Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

Profesie şi vocaţie – dialog peste timp

Posted on Apr 27, 2015

Profesie şi vocaţie – dialog peste timp

„Profesie şi vocaţie – dialog peste timp” este titulatura sub care vor avea loc, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în data de 27 aprilie 2015, o serie de evenimente dedicate personalităţii ilustrului lingvist şi pedagog Maria I. Gabrea, profesor la Facultatea de Filologie în anii de început ai Institutului Pedagogic de 3 Ani din Bacău.

În prima parte, cu începere de la ora 17, va avea loc lansarea cărţii „Profesor şi vocaţie”, de Maria I. Gabrea (Bucureşti, Editura „Cultura Românească” S.A., 1939; ediţie anastatică – Bucureşti, Ecran Cinema Management, 2015). Activitatea, moderată de Prof. univ. dr. Venera-Mihaela Cojocariu, îi are ca invitaţi de onoare pe domnii Radu Gabrea şi Florin Gabrea.

În partea a II-a, începând cu ora 18.45, este programată proiecţia filmului „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, în regia lui Radu Gabrea, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri, în prezenţa regizorului şi a actriţei din rolul principal feminin, Victoria Cociaş; moderator: Lect. univ. dr. Nicoleta Popa Blanariu.

Evenimentele se vor desfăşura în Aula Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău. Intrarea este liberă.

Organizatori: Ecran Cinema Management Bucureşti; Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Litere şi Departamentul de Consiliere Profesională; Societatea Cultural-Ştiinţifică „Vasile Alecsandri” Bacău; Gruparea Alumni „Vasile Alecsandri”.

Prorector cu etica şi imaginea universităţii,

Conf. univ. dr. Cristina CÎRTIŢĂ-BUZOIANU

 

.