Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

Parintele-paroh Dumitru Gabor a fost condus pe ultimul drum (desteptarea.ro)

Posted on Mar 4, 2015

Parintele-paroh Dumitru Gabor a fost condus pe ultimul drum (desteptarea.ro)

Sub un soare molatec, vestitor de primavara, credinciosii romano-catolici din Cartierul Nord, si nu numai ei, s-au adunat in Biserica “Fericitul Ieremia” din Bacau, luni, 2 martie, ca sa fie alaturi de parintele si sprijinul lor spiritual, preotul-paroh Dumitru Gabor, in calatoria sa catre locul de odihna vesnica. Timp de 10 ani, parintele Dumitru a pastorit cu credinta sufletele enoriasilor.

“A fost un mare preot, bun si drept, blând in cuvinte si corect in judecata” si-l amintesc credinciosii prin glasul uneia dintre fiicele parohiei. Sfânta Liturghie oficiata cu acest prilej de catre Preasfintitul Aurel Perca, episcop auxiliar pentru Dieceza de Iasi, i-a adunat in rugaciune pe preoti si credinciosi, având in mijloc sicriul cu trupul neinsufletit al parintelui Dumitru.

“Semnificativ este faptul ca, spre deosebire de pozitia in care se aseaza sicriul credinciosilor, sicriul parintelui este intors având fata spre dumneavoastra ca si cum ar vrea sa va dea ultimele sfaturi, ultimele povete, sa va dea tot ceea ce el a primit ca preot” a subliniat in predica sa, PS episcop Aurel Perca.

.