Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

Obiceiuri sănătoase pe care sa le ai înainte de culcare

Posted on Apr 7, 2015

Obiceiuri sănătoase pe care sa le ai înainte de culcare

Gustari sanatoase Daca tot ti s-a facut foame inainte de culcare, incearca unu-doua fructe de kiwi. Atentie, insa, nu ar trebui mancate decat cu o ora inainte de culcare. Intr-un studiu realizat recent s-a descoperit ca fructele de kiwi ajuta oamenii sa adorma mai repede cu 35% si sa doarma cu 13% mai mult decat cei care nu mananca kiwi. Se pare ca vitaminele C si E regleaza neurotransmitatorii din creier responsabili cu ciclul somnului.

Scapa de pernele din pene

Pernele sunt un ajutor foarte important in calitatea somnului si, totusi, un om din 100 doarme prost din cauza alegerii gresite a pernii. Una dintre cele mai mari greseli in ceea ce priveste pernele este alegerea unor produse din pene. Cei mai multi dintre participantii la un studiu recent care au raportat un somn de proasta calitate aveau perne din pene. Specialistii spun ca cele mai bune perne sunt cele din polyester sau latex.

Stretching

Ti se pun carcei in timp ce dormi? Urata situatie, mai ales ca pot declansa insomnia. Solutia ar fi ca inainte de culcare sa faci cateva exercitii de stretching care sa-ti relaxeze incheieturile, tendoanele si muschii, iar astfel sa scada in intensitate si frecventa crampelor musculare. Unul dintre cele mai simple si eficace exercitii de stretching este sa stai pe podea, cu picioarele intinse, si sa te apleci spre genunchi pentru a-ti prinde varfurile degetelor de la picioare.

Recunostinta

Se stie ca sanatatea mintala este in stransa legatura cu un somn bun. Iar gratitudinea ajuta la pastrarea unei bune sanati mintale. Un studiu realizat in Marea Britanie a scos la iveala faptul ca oamenii care tin un jurnal in care isi exprima recunostinta pentru diverse lucruri din viata lor au mai putine ganduri negative care iti tin treji toata noaptea si s-au declarat mai multumiti de somnul lor.

(rtv.net)

.