Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

O prima intalnire perfecta: ce sa faci si ce nu!

Posted on Mar 23, 2016

V-ati cunoscut online sau prin niste prieteni, ati gasit deja multe lucruri in comun si acum te pregatesti de momentul asteptat. Vrei sa ai o prima intalnire perfecta cu el. Pentru ca s-ar putea sa fie barbatul visurilor tale! Iata ce sa faci si ce sa nu faci!

Aproape ca nu ai putut sa dormi de la entuziasm si emotii. Nu stii cu ce sa te imbraci si ti-e teama ca n-o sa gasiti subiecte de conversatie. Nu lasa anxietatea sa te cuprinda si sa iti strice cheful. Iata cateva sfaturi de la mindbodygreen.com, pentru ca prima intalnire sa fie excelenta. Cel mai bine e sa nu incerci sa-ti blochezi anxietatea, ci s-o accepti!

4 sfaturi pentru o prima intalnire perfecta

  1. Respira adanc.Inspiratia si expiratia teajuta cu anxietatea. Atunci cand respiri adanc, din abdomen, ii trimiti un semnal creierului tau ca esti ok si nu esti in pericol de moarte. Incearca sa pui o mana pe stomac si una pe piept. Inspira cat numeri la trei, tine aerul in piept o secunda si apoi expira cat numeri pana la patru. Repeta pana te simti mai calma.
  2. Vizualizeaza toate rezultatele posibile.O cauza a anxietatii este teama de viitor. Ne place sa prezicem si sa controlam ce se intampla. Desi nu avem cum. Daca ti se invart prin minte tot felul de scenarii nefaste, ia-le pe rand, explora-le si vizualizeaza-le pe toate. Spune-ti despre orice scenariu negativ ca nu va fi sfarsitul lumii. Te vei simti mai pregatita.
  3. Nu incerca sa blochezi anxietatea.Incearca sa dai un nume starii tale, spune-ti ca este modul corpului tau de a te proteja de o situatie din afara zonei tale de confort. Accept-o. Este de inteles. Si daca te simti comod cu barbatul cu care te vezi, recunoaste ca ai emotii! Vulnerabilitatea functioneaza chiar bine!
  4. Ai asteptari realiste de la tine.Nu fii foarte dura cu tine. Spune-ti ca vei face totul cat de bine posibil. Permite-ti sa fii imperfecta si asa te vei relaxa.

Ce sa nu faci la o prima intalnire

  1. Nu renunta.Poate te tenteaza sa spui ca nu te simti bine si sa ramai acasa, unde esti mai in siguranta. Nu face asta. Infrunta-ti temerile.
  2. Nu consuma alcool.Daca bei ceva ca sa-ti treaca emotiile, nu faci decat sa le eviti. Nu bea prea mult la intalnire, pentru ca ai putea avea parte de un dezastru, iar emotiile reprimate sa rabufneasca.
  3. Nu te preface ca esti altcineva.Nu are rost.Prezinta-te cu bune si cu rele. Chiar daca te prefaci cu succes ca esti altcineva, mai devreme sau mai tarziu adevarul va iesi la iveala. Si va fi obositor pentru tine.
  4. Nu te certa pentru ca ai anxietate.Astfel, anxietatea nu se va opri si te vei mai simti si rusinata de tine pentru ca ai simtit asta. Si nu-ti va fi bine deloc.

O prima intalnire perfecta este cea in care amandoi va simtiti in largul vostru si va bucurati de compania celuilalt. Alte ingrediente concrete nu exista!

 

Emisiune: Dedicat femeilor

Data: 23-03-2016

Ora: 11:30-13:30

Moderatori: Paiu Catalina

                      Varga Mariana

.