Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

O delegaţie de profesori de la Universitatea din Cadiz, Spania în vizită de lucru la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Posted on Nov 2, 2015

O delegaţie de profesori de la Universitatea din Cadiz, Spania  în vizită de lucru la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

O delegaţie de profesori formată din Prof. Juan Antonio LOPEZ RAMIREZ și Prof. Jose Luis CUETO ANCELA de la Universitatea din Cadiz, Spania, vor susţine în perioada 02-06 noiembrie 2015 cursuri la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău pentru masteranzii de la Facultatea de Inginerie, programul de studii Managementul și protecția mediului în industrie. În această perioadă se va analiza activitatea doctoranzilor aflați în cotutelă la cele două universități.

În perioada 15-21 aprilie 2015, domnul Prof.univ.dr.ing.Dr.h.c. Valentin Nedeff, Rectorul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, a efectuat o vizită de lucru la Universitatea din Cadiz, Spania. Cu această ocazie a fost semnat protocolul cadru de colaborare dintre cele două universităţi, un prim pas spre stabilirea unor viitoare colaborări fructuoase, atât în plan academic, cât şi pe plan ştiinţific. Colaborarea dintre cele două universități include semnarea de acorduri în cadrul Programului Erasmus+ cu mobilități de studenţi şi de cadre didactice la toate cele trei niveluri de studii: licenţă, master şi doctorat, încheierea de acorduri de co-tutelă pentru studiile doctorale, stabilirea de acorduri în domenii comune de cercetare ştiinţifică.

Vizita de lucru din această perioadă reprezintă o nouă etapă în cadrul acestui parteneriat academic în care vor fi stabilite și viitoarele direcții de colaborare.

 

Prorector cu etica şi imaginea universităţii,

Conf. univ. dr. Cristina CÎRTIŢĂ-BUZOIANU

.