Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

Legătura dintre telefoane și riduri

Posted on Mar 16, 2016

Legătura dintre telefoane și riduri

În ultima perioadă, tot mai multe persoane se plâng de apariția timpurie a ridurilor, nu doar pe față, ci și în zona gâtului. Cine să fie de vină?

Unul dintre posibilele motive este folosirea, în mod frecvent, a telefoanelor mobile și a tabletelor, fie că vorbim la ele sau ne fixăm privirea asupra lor. Pozițiile incorecte în care ținem gâtul (și telefonul) provoacă apariția de riduri de pe față și de pe gât. Tocmai de aceea, un obicei foarte important pe care trebuie să-l transformi în necesitate este ținerea telefonului în poziția corectă, adică la nivelul ochilor, atunci când îl folosești pentru a citi ceva. Dacă ai parte de conversații mai lungi, folosește căștile, iar la culcare, încearcă să adormi pe spate –
este o eficientă soluție împotriva ridurilor.

Adevărata vârstă

Se întâmplă, în multe cazuri, ca pielea feței să fie îngrijită corespunzător, respectând toți pașii recomandați, însă pielea gâtului și a decolteului să fie neglijată. De ce? Pentru că nu o avem în fața ochilor mereu, așa cum se întâmplă cu tenul. Cămăși, helănci, sacouri, rochii fără decolteu – sunt atâtea situații în care mascăm pielea, amintindu-ne de importanța îngrijirii acesteia rar, de obicei înainte de intrarea în lunile de vară. Recomandat ar fi ca măcar seara, înainte de culcare, când aplici crema de noapte, să o folosești și în zona gâtului și a decolteului, pentru a-i asigura hidratarea atât de necesară și a întârzia apariția de riduri în această zonă.

Un masaj, din când în când

Masajul de relaxare este recomandat nu doar pentru zona gâtului, ci pentru orice parte a corpului. Pentru gât, folosește mișcări ascendente și rapide și, atunci când îți amintești (cât mai des posibil, sper) ridică bărbia, pentru a întinde astfel și pielea.

Emisiune: Dedicat femeilor

Data: 16-03-2016

Ora: 11:30-13:30

Moderatori: Paiu Catalina

                     Varga Mariana

.