Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

DESTINAȚII CU GUST De la ciorba de “bureți” până la cea de “măcriș”, Vâlcea îmbină influențele gastronomice a trei regiuni

Posted on Feb 17, 2015

DESTINAȚII CU GUST De la ciorba de “bureți” până la cea de “măcriș”, Vâlcea îmbină influențele gastronomice a trei regiuni

Vâlcea este așezat geografic între Ardeal, Muntenia și Oltenia, fiind considerat de mulți specialiști în etnologie, gastronomie și lingvistică un județ în care toate cele trei regiuni istorice au lăsat o amprentă omogenă în modul de viață al vâlcenilor de sus de hotarul cu Sibiul, până jos la hotarul cu Oltul și Doljul. De altfel, dacă în nordul Vâlcii sătenii se salută cu “Servus” și spun “No, apăi nu-i a bună”, în sud deja avem perfectul simplu și iuțeala tipic oltenească.(agerpres.ro)

.