Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

Data viitoare cand mananci MASLINE, nu mai arunca SAMBURII! Uite ce sa faci cu ei!

Posted on Nov 10, 2015

Data viitoare cand mananci MASLINE, nu mai arunca SAMBURII! Uite ce sa faci cu ei!

Daca deja mananci maslinele cu tot cu samburi, foarte bine faci! Au rolul de a regla tranzitul intestinal si iti ajuta stomacul si colonul.:
– mananca 30 de masline pe parcursul unei zile astfel: 3 masline cu samburi, peste doua ore mananca 6 masline (cu tot cu samburi), peste doua ore mananca 9 masline cu tot cu samburi si apoi 12 masline intregi.
– apoi, in fiecare dimineata, mananca o maslina cu tot cu sambure, timp de cateva luni.
Acest remediu este foarte bun si pentru digestie, caci ajuta la buna functionare a intestinului gros, pe langa faptul ca amelioreaza infectia anala.
Consumul samburilor de masline este indicat si pentru ca au rolul de a purifica sangele, revigoreaza circulatia, plus ca se considera ca imbunatateste fertilitatea la femei.

Nu au doar utilizari interne!
Samburii de masline reprezinta un exfoliant excelent. Piseaza-i cu un robot de bucatarie puternic sau poti sa ii strivesti (daca ai putere) folosind un mojar si pistil.
Amesteca-i cu putina miere si iaurt, apoi maseaza tot corpul cu acest scrub. Este foarte bun si pentru fata, care ajuta la revitalizarea pielii, eliminarea impuritatilor si lasa pielea moale si fina.
Samburii de masline sunt buni si pentru a imbunatati circulatia sangelui in zona picioarelor. Pastreaza cat mai multi samburi de masline, spala-i bine si usuca-i. Apoi umple doi saculeti de bumbac (aproximativ 20X20 cm) cu samburii. Apasa cu talpile pe acesti saculeti si misca usor picioarele pentru a te masa cu ajutorul samburilor de masline.
Poti sa folosesti papuci de casa cu doua numere mai mari decat de obicei si sa pui saculetii in interiorul lor pentru a obtine o incaltaminte reflexoterapeutica!

(teotrandafir.ro)

.