Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

Cum să-ţi intri în formă atunci când ai un job care-ţi mănâncă tot timpul

Posted on Jan 19, 2015

Cum să-ţi intri în formă atunci când ai un job care-ţi mănâncă tot timpul

Programul prelungit de munca secatuieste pe multi dintre noi, motiv pentru care nu mai avem energie si nici timp sa ne ocupam cum trebuie de propria sanatate, de propriul corp. Dar ne putem intra in forma chiar daca orele de munca sunt lungi!

  1. Incepe cu pasi mici!

Ai alergat vreodata la vreun maraton? Obisnuiesti sa mananci sanatos? Faci exercitii fizice zi de zi? Daca raspunsul tau este “nu” la toate, atunci nu este cazul sa-ti stabilesti teluri mari si sa nu le poti atinge. Incepe cu pasi mici atat in ceea ce priveste alimentatia,  si exercitiile fizice.

  1. Nu tine regim

Majoritatea regimurilor alimentare drastice nu functioneaza pe termen lung, kilogramele pe care le dai jos in scurt timp acumulandu-se imediat la loc. Cand mai si muncesti mult, nu are rost sa-ti suprasoliciti fizicul si psihicul cu o dieta drastica. Trebuie doar sa ai atentie la ce alegeri alimentare mananci. Fa un efort si trezeste-te cu 10 minute mai devreme dimineata pentru a-ti pune la pachet doua felii de paine integrala, cate felii de branza si patru rosii feliate, ca la pranz sa nu dai iama la tonomatul cu sendvisuri de la serviciu sau sa nu fi tentata sa-ti comanzi o pizza. Nu uita sa-ti iei la pachet si gustari, caci s-ar putea ca o singura portie de mancare sa nu fie indeajuns pentru toate orele pe care le stai la munca. Ia-ti la pachet un baton cu ovaz, un iaurt grecesc si un fruct, dar nu le manca pe toate deodata, ci la ore diferite.(rtv.net)

.