Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

BROCCOLI – cea mai sănătoasă legumă (7 motive)

Posted on Apr 2, 2015

BROCCOLI – cea mai sănătoasă legumă (7 motive)

Broccoli face parte din aceeași familie în care se încadrează varza și conopida. Această legumă este cultivată din perioada Imperiului Roman și este considerată de unii nutriționiști cea mai sănătoasă legumă.De ce este broccoli cea mai sănătoasă legumă. Iată 7 motive:

  1. Broccoli acționează contra cancerului.Planta înrudită cu varza conține sulforafan, substanță care împiedică formarea tumorilor canceroase, intervenind în stoparea diviziunii celulare.
  2. Broccoli detoxifiază organismul.Conținutul bogat de luteină, isoantocianidine și zeaxantină face din această plantă un dușman autentic al toxinelor.
  3. Broccoli te scapă de alergii.Broccoli îți protejează sistemul imunitar, vulnerabil mai ales la schimbările de sezon. Leguma conține kaempferol, un flavonoid care se găsește în această legumă cu rol de stopare a alergiilor.
  4. Broccoli ajută la vedere.La fel ca și morcovul, broccoli este bogat în betacaroten, compus chimic recunoscut pentru menținerea sănătății ochilor sau îmbunătățirea vederii. Totodată, luteina și betacarotenul din broccoli protejează împotriva degenerării maculare.
  5. Broccoli e bun la dietă.Dacă doriți să slăbiți și nu știți ce legume să consumați pentru a avea repede senzația de sațietate, broccoli este varianta ideală.
  6. Broccoli previne atacul cardiovascular.Planta este recomandată și pentru diabetici sau pentru persoanele care doresc să prevină bolile cardiovasculare, mai ales dacă sunt puternic predispuse la acestea. Potasiul și magneziul din broccoli reglează tensiunea arterială, aducând-o la cotele normale.
  7. Broccoli este o legumă multivitaminică.Broccoli este un tsunami vitaminic, fiind o sursă incredibilă de vitamina C, vitamina A, vitamina B9, vitamina E și vitamina K (care ajută la asimilarea vitaminei D, prevenind deficiența de vitamină). De asemenea, planta cultivată încă de pe vremea romanilor mai conține o serie de minerale cum ar fi fierul, zincul, magneziul, fosforul și potasiul.(teotrandafir.ro)
.