Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

Au decis să lupte împotriva consumului de alcool(evz.ro)

Posted on Mar 19, 2015

Au decis să lupte împotriva consumului de alcool(evz.ro)

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii , România se situează cu peste 32% peste media consumului total de alcool
Grupul înfinţat sub forma unui consiliu naţional va coordona politicile şi acţiunile de reducere a consumului de alcool prin elaborarea unui plan de acţiuni pe termen lung, conform unei hotărâri de guvern.

ALIAT – Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor, organizația neguvernamentală cu cea mai îndelungată experiență în domeniul adicțiilor, consideră binevenită înființarea, la nivelul Executivului, a unui grup de lucru care să ia în discuție și să găsească soluții la problemele României legate de consumul abuziv de alcool. Este o decizie mult așteptată, având în vedere că, potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ocupăm locul 5 în lume la consumul total de alcool, cu 32% peste media regiunii europene.

„Protecția sănătății populației prin prevenirea și reducerea consumului problematic de alcool este o prioritate de sănătate publică la nivel mondial și european, și este unul din obiectivele declarate în 2014 atât ale Organizației Mondiale a Sănătății, cât și ale Comisiei Europene. Este necesar ca și în România să existe un organism național care să transpună și să implementeze și la noi în țară aceste deziderate”, a declarat Gabriella Bondoc, director medical al ALIAT.

 

.