Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

Ar trebui să inventăm un Moş Gerilă care să vină în ianuarie?

Posted on Jan 22, 2015

Ar trebui să inventăm un Moş Gerilă care să vină în ianuarie?

Perioada sărbătorilor de iarnă este momentul în care economia creşte cel mai mult. Consumul ia avânt, relaţiile comerciale sunt mai puternice ca oricând, cele mai multe firme îşi imbunătăţesc rezultatele anuale. “Dacă e un aşa bun sezon de business, de ce să nu îl multiplicăm şi în ianuarie, cu un pseudo-Moş Gerilă, bineînţeles cu iz capitalist?”,

Ianuarie este cea mai proastă lună din punct de vedere economic, o arată toate statisticile. Abia din februarie, cu Valentine’s Day şi cu sezonul de shopping de 1 şi 8 Martie, comerţul, cel mai important motor al economiei, începe să prindă viteză. Urmează aprilie cu Paştele , apoi vin lunile de vară-perioada concediilor, septembrie şi octombrie sunt sub semnul cheltuielilor cu şcolile, în noiembrie avem Black Friday iar în decembrie Crăciunul şi Anul Nou.

Ce ne facem însă cu luna ianuarie? O întrebare la care un influent editorialist de stânga, Matt Yglesias, propunea recent, nici mai mult nici mai puţin, decât inventarea unui nou Moş Crăciun. Observând cum după sărbătorile de iarnă, economia americană pierde între 2-3 milioane de locuri de muncă, el lansa provocarea inventării unei noi sărbători cu iz consumatorist.(realitatea.net)

.