Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

ALERTĂ Interpol pentru produs de regim de SLĂBIRE care poate cauza MOARTEA

Posted on May 5, 2015

ALERTĂ Interpol pentru produs de regim de SLĂBIRE care poate cauza MOARTEA

Interpol a lansat o alertă în legătură cu un produs de regim: 2,4-dinitrofenol (DNP). Produsul este cunoscut de asemenea în lumea culturismului și a provocat moartea unei femei din Marea Britanie, iar un francez s-a ales cu grave probleme de sănătate, relatează AFP.
”O alertă mondială a fost emisă de Interpol în legătură cu 2,4-dinitrofenol (DNP), o substanță ilicită și potențial letală, utilizată ca produs de regim și care ajută la creșterea masei musculare”, a anunțat într-un comunicat organizația internațională de cooperare în domeniul poliției, cu sediul la Lyon.

Interpol a emis ”o alertă portocalie” către poliție, organismele publice și organizațiile internaționale, după “decesul unei femei în Marea Britanie și în timp ce un francez este grav bolnav după ce a consumat această substanță”.

Vândută de obicei sub formă de pulbere galbenă sau capsule, substanța se găsește și sub formă de cremă. Riscurile legate de utilizarea ei sunt amplificate de condițiile producției ilegale, potrivit Interpol.

DNP-ul se află și în componența unor explozibili.

Este produsă în laboratoare clandestine ”care nu aplică nicio reglementare în materie de igienă”, expunându-i pe ”consumatori unui risc sporit de supradoză din cauza lipsei lor de competențe specializate”, avertizează Interpol.(evz.ro)

.