Radio UNSR Bacău

Te ține la curent cu viața de student

Află ce au zodiile în poșetă!

Posted on Mar 23, 2016

Află ce au zodiile în poșetă!

Femeia Berbec
I se potrivește orice poșetă în culori stridente, cu franjuri sau cu ținte sau orice alte accesorii care ies în evidență. Cochetă și îndrăzneață, nativa Berbec nu pleacă de acasă fără ruj și fără oglindă, dar mare lucru nu prea mai are prin poșetă. Doar strictul necesar, actele, telefonul și vreun obiect care să îi amintească de iubitul ei.
Femeia Taur
Poșeta nativei Taur este rotundă, feminină, în culori delicate și cu un design elegant. Prin ea găsești o mulțime de mici obiecte care o ajută să fie mereu pusă la punct: cosmetice de tot felul, un parfum în miniatură, șervețele demachiante, peria de păr, câteva bijuterii de rezervă și cât mai mulți bani.
Femeia Gemeni
O geantă cât mai mare și încăpătoare, colorată vesel și ușoară. De altfel, nativa Gemeni nu poartă cu ea prea multe lucruri, dar în poșeta ei poți să găsești oricând gumă de mestecat, bomboane mentolate sau ciocolată. Căștile să asculte muzică sunt obligatorii, precum și un telefon de ultimă generație.
Femeia Rac
Ar prefera o geantă clasică, în culori nude, să se potrivească la ținutele ei atât de feminine. Batista nu lipsește, și nici parfumul, alături de fotografii cu iubitul sau copiii ei și de lista de cumpărături de săptămâna trecută. Câteva calmante pentru durerile de cap și pila de unghii sunt obligatorii.
Femeia Leu
Nimeni nu trebuie să aibă o poșetă mai frumoasă decât Leoaica! O va alege din magazin pe cea mai scumpă, mai sofisticată și mai mare și o va umple cu tot felul de hârtii importante, proiecte de serviciu, gadget-uri, telefoane și tablete. Nu vor lipsi nici fardurile, rujul sau parfumul, tot felul de chei și cât mai multe carduri la tot felul de magazine.
Femeia Fecioară
Fire practică, Fecioara va purta mereu poșete largi, cu barete scurte, fără zorzoane sau accesorii inutile. Dacă ai curiozitatea să verifici, vei găsi o unghieră, un briceag, ață și ac, calmante și vitamine, o perie de păr, rețetele de la medic și o grămadă de chei. Prin portofel fluieră vântul, dar nu lipsesc șervețelele.
Femeia Balanță
Un rucsac ar fi mai potrivit, dar, dacă trebuie să poarte poșetă, va alege una cât mai mare, cu barete scurte și cu multe buzunare. Important este să încapă echipamentul de sport sau un tricou de schimb, deodorantul, câteva pachete de șervețele și de gumă de mestecat și sticla cu apă.
Femeia Scorpion
O geantă mică, de culoare închisă, simplă, dar cu multe compartimente. Parfumul nu lipsește, și nici oglinda, dar sigur vei găsi un briceag cu multe accesorii. Ba chiar și un spray paralizant. O carte, pentru momentele de relaxare, și câteva pliculețe de cafea sau ceai.
Femeia Săgetător
Este aventuroasă, astfel că poșeta ei trebuie să fie mică, încăpătoare și cu o formă cât mai ciudată. Nu are nevoie decât de telefon, carduri, două, trei gadget-uri la modă și încărcătoare de telefon… eventual, un pachet de prezervative. Pe timp de vară, găsești biletul de avion pentru următoarea vacanță.
Femeia Capricorn
O geantă dreaptă, îngustă, dar înaltă, în culori clasice este numai bună pentru nativa Capricorn. Dacă încape și laptop-ul, cu atât mai bine. În rest, nu are nevoie decât de portofel, cu cât mai mulți bani, și de cheia de la mașină.
Femeia Vărsător
O poșetă largă, viu colorată și plină de accesorii feminine, de la oglinda de buzunar, la aparatul de epilat, multe chei, bilete de tren sau de avion din călătoriile trecute, etichete de la ultimele cumpărături sau zgarda câinelui. Dar ce nu găsești în poșeta Vărsătoarei! De multe ori, nici ea nu mai știe exact.
Femeia Pești
O borsetă mai încăpătoare este suficientă pentru nativa Pești să țină în ea telefonul, plin de poze cu familia, cardurile de reducere și câțiva bani. Nu-i place să complice lucrurile, astfel că nici geanta ei nu este încărcată. Din când în când, mai are niște dulciuri și o sticlă de suc sau ochelarii de soare.
Băuturi care îți îmbunătățesc starea de spirit
Te simți tristă, nu te poți concentra sau ești pur și simplu morocănoasă? Există câteva băuturi care te pot scoate din această stare. Iată ce să savurezi în astfel de zile!
Pentru zilele când ești distrasă: apă caldă cu lămâie
Deshidratarea poate afecta capacitatea ta de concentrare, așa că un consum regulat de apă te poate ajuta. Dar dacă adaugi în apă suc de lămâie și o felie de lămâie, băutura te ajută să te concentrezi mai bine. Studii recente arată că mirosul de lămâie poate îmbunătăți performanța în îndeplinirea sarcinilor care necesită o mare putere de concentrare. Bonus: vei primi, de asemenea, o doză de vitamina C, necesară pentru producerea de norepinefrină, un neuro-transmițător care afectează partea creierului ce controlează atenția.
Când ești stresată: ceai de mușețel cu lapte
S-a demonstrat că ceaiul de mușețel înlătură anxietatea și iritabilitate, în timp ce laptele contracarează efectele cortizolului, hormonul stresului. Combină aceste două băuturi și vei obține o licoare cu potențial maxim de combatere a stresului. Adaugă lapte încălzit la o ceașcă de ceai de mușetel. Îndulcește preparatul cu puțină miere.
Când te simți deprimată: iaurt grecesc sau kefir
O astfel de băutură poate fi tot ce ai nevoie pentru a transforma starea de spirit proastă, datorită proteinei din iaurt grecesc, care crește nivelul de neuro-transmițători. Ai, de asemenea, o doză de probiotice, care îmbunătățesc starea de spirit. Unii experți spun că probioticele pot fi o modalitate viabilă în tratarea depresiei.
Pentru zilele când te simți neliniștită: suc de cireșe
Dacă ești agitată și nu poți să dormi, bea suc de cireșe. Cercetări recente arată că un consum de suc de cireșe de două ori pe zi te poate ajuta să dormi cu aproape 90 de minute mai mult pe noapte. Și asta pentru că cireșele conțin melatonină și triptofan, care ajută organismul să adoarmă mai repede.
Dacă ești frustrată: ceai Chai
Ceaiul Chai nu este doar sănătos, ci acesta conține o varietate de condimente, cum este scorțișoara. Un studiu din 2009 arată că mirosul de scorțișoară poate duce la creșterea vigilenței și scăderea sentimentului de frustrare. În plus, scorțișoara menține nivelul de zahăr din sânge stabil.
Pentru zilele când ești epuizată: ceai verde
Această infuzie veche de mii de ani conține L-teanină, un aminoacid care mărește undele cerebrale alfa (similar cu ceea ce se întâmplă atunci când meditezi), care sunt asociate cu relaxarea și cu sentimentul de calm.

Emisiune: Dedicat femeilor

Data: 23-03-2016

Ora: 11:30-13:30

Moderatori: Paiu Catalina

                      Varga Mariana

.